«Με μια Αναπνοή»
Ένα ποιητικό αφήγημα σε δύο μέρη που παρουσιάζουν από κοινού

η Όλια Λαζαρίδου και ο Νίκος Ξυδάκης

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»

Ιωάννινα

 

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020

Ώρα 20:30

 

«Με μια αναπνοή»… Μια ξεχωριστή παράσταση, μέσα από την οποία ζωντανεύει με τις αφηγήσεις και την ερμηνεία του Νίκου Ξυδάκη και της Όλιας Λαζαρίδου, το έργο του εθνικού μας ποιητή Διονύσιου Σολωμού, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020, στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δ. Χατζής” στα Ιωάννινα, σε μια διοργάνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

 

Οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν ένα ποιητικό αφήγημα σε δύο μέρη, μέσα από ένα μοναδικό συνδυασμό Λόγου και Μουσικής.

 

Στο πρώτο μέρος της παράστασης παρουσιάζεται ο Λάμπρος του Σολωμού, μια από τις πιο αινιγματικές μορφές του έργου του. Η ηθοποιός Όλια Λαζαρίδου και ο μουσικός Μιχάλης Νικόπουλος θα μας αφηγηθούν τη σκοτεινή του ιστορία του σαν ένα λαϊκό τραγούδι.

Στο δεύτερο μέρος της παράστασης ο Νίκος Ξυδάκης ερμηνεύει, σαν έναν εσωτερικό μονόλογο, ποιήματα του Διονυσίου Σολωμού μελοποιημένα από τον ίδιο. Τον συνοδεύει στο κανονάκι η Έφη Ζαϊτίδου.

 

 

Αναφέρει η Χάρις Ποντίδα στο Spirto.net σχετικά με την παράσταση …

“… Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το πω, αλλά αυτό που μας παρουσίασαν έμοιαζε με ένα ενιαίο μεγάλο τραγούδι που είπαν δυο “συγγενείς” στην τέχνη τους καλλιτέχνες. Δύο αδερφές ψυχές που η λάμψη τους είναι φτιαγμένη από το ίδιο υλικό. Μην με ρωτάτε τι… Αν το ξαναπαίξουν να πάτε…”

https://tospirto.net/music/ive_seen/35036?fbclid=IwAR1_SIDunkvfygY1SpFMioChKTsljaLCMh2Ftj1kp7ZYaM07XCr9CB8o-sQ

 

 

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Δ. Χατζής»

Παλιά Σφαγεία – Ιωάννινα

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 | Ώρα 20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

 Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών