Το έργο του Μηνά Βιντιάδη ξεκινάει περιοδεία σ’ όλη την Ελλάδα

«Τάρτα Ροδάκινο» μετά το Πάσχα

  και πάλι στο θέατρο  «Αλκμήνη»

Τελευταίες παραστάσεις Παρασκευή και Σάββατο 17/18 Ιανουαρίου

Το  έργο του Μηνά Βιντιάδη «Τάρτα Ροδάκινο», και όπως χαρακτηρίστηκε, «συγκινητικό, τρυφερό, αστείο,  γλυκό, αλλά και σκληρό», σε σκηνοθεσία Μανώλη Ιωνά με την σαρωτική ερμηνεία της Άννας Αδριανού ολοκληρώνει τον πρώτο – προγραμματισμένο-  κύκλο παραστάσεων αυτό  το Σάββατο.

Μετά από τέσσερις  μήνες «sold out»  παραστάσεων και εξαιρετικών κριτικών, η «Τάρτα Ροδάκινο» μπαίνει στο… κουτί της για να κάνει ένα μικρό ταξίδι στην Ελλάδα . Αμέσως μετά το Πάσχα, από τα μέσα Απριλίου, θα παρουσιαστεί  ξανά στο θέατρο Αλκμήνη για έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων.

« Ένα πρόβλημα με την αίθουσα μας αναγκάζει να κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα στις παραστάσεις της Αθήνας», λέει ο συγγραφέας  Μηνάς Βιντιάδης. «Όσοι δεν είδαν το έργο, ας κάνουν μια μικρή υπομονή, λίγο μετά το Πάσχα θα είμαστε πάλι στη θέση μας στο φιλόξενο «Αλκμήνη».

«Είμαι χαρούμενη για ότι έγινε μέχρι σήμερα, για την υποδοχή του κόσμου», λέει η Άννα Αδριανού, που ανυπομονεί να ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, την Αλεξανδρούπολη, την Καρδίτσα και τους Σοφάδες, που θα είναι οι πρώτη σταθμοί της περιοδείας.

Λίγα λόγια για το έργο:

Μια ξεχωριστή βραδιά αρχίζει. Ένα ζευγάρι ετοιμάζεται να γιορτάσει την «ασημένια» επέτειό του. Ο άνδρας γυρίζει το βράδυ από τη δουλειά και βρίσκει το τραπέζι στρωμένο, κρασί στα ποτήρια, ρομαντική μουσική  και τη γυναίκα του ξαπλωμένη στον καναπέ, ακίνητη, με κλειστά μάτια.  Ένα κομμάτι από το γλυκό λείπει…

Μια «Τάρτα ροδάκινο»  τόσο γλυκιά και τόσο επικίνδυνη, κρύβει το μυστικό μιας παράξενης γιορτής, μιας συνηθισμένης ζωής  γεμάτης έρωτα, πάθος, ζωή, θάνατο, ψέματα και  αποκαλύψεις.

Στο θεατρικό  του Μηνά Βιντιάδη,  που έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο, στο Θέατρο «Αλκμήνη», η Άννα Αδριανού είναι η Γυναίκα που θέλει να δραπετεύσει από τη μεταξένια φυλακή της για ν’ ανακαλύψει την αλήθεια της…

Πόσο μακριά θα φτάσει;

Στον ρόλο του Άνδρα  (θύτη, ή μήπως θύματος;)  ο Δημήτρης Μαζιώτης.

Ταυτότητα παράστασης:

Κείμενο: Μηνάς Βιντιάδης

Σκηνοθεσία: Μανώλης Ιωνάς

Σκηνικά-Κουστούμια: Γιώργος Λυντζέρης

Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης

Βοηθός σκηνοθέτη: Έλενα Αγγελοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Βασίλης Κωνσταντουλάκης

Διεύθυνση παραγωγής: Ευαγγελία Βασιλείου

 

Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ

(Αλκμήνης 12, Κ.Πετράλωνα, Metro Κεραμεικός, Τ: 210 3428650

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ και ΣΑΒΒΑΤΟ στις 9.30μ.μ.

 

Τιμές εισιτηρίων

12 ευρώ (κανονικό)

10 ευρώ (άνεργοι, ΑμεΑ, 65+)

Διάρκεια παράστασης: 75΄ (Χωρίς διάλειμμα)