Απρίλιος στο Cinobo:
Από τον Κόπολα και τον Φαραντί ως την Ανιές Βαρντά και τον Τσάρλι Τσάπλιν

Λίγο πριν κλείσει τον πρώτο μήνα λειτουργίας του, το Cinobo – η νέα ελληνική streaming πλατφόρμα – συνεχίζει τη δυναμική του παρουσία στο κινηματογραφικό γίγνεσθαι και τον Απρίλιο,
φέρνοντας στο κοινό της Ελλάδας και της Κύπρου βραβευμένες ταινίες και καταξιωμένους σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο.

Ο μήνας ανοίγει με το μεγάλο αφιέρωμα στη Γαλλίδα σκηνοθέτη Ανιές Βαρντά και την προβολή του φιλμ Πουάντ Κουρ (La Pointe Courte, Πρεμιέρα Cinobo, 31/03), την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της πολυσχιδούς δημιουργού που σηματοδότησε και την αρχή της νουβέλ βαγκ. Στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται συνολικά δέκα ταινίες της , πολλές εκ των οποίων δεν έχουν προβληθεί ποτέ ξανά σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο κλασικός κινηματογράφος θα έχει την τιμητική του με την παρουσίαση της συνολικής μεγάλου μήκους  φιλμογραφίας του πάντοτε επίκαιρου Τσάρλι Τσάπλιν, σε ένα αφιέρωμα που θα περιλαμβάνει, πέρα από τις διάσημες ταινίες που πρωταγωνίστησε ο ίδιος, και ένα από τα ωραιότερα δράματα στην ιστορία του βωβού σινεμά, το  Μια Γυναίκα απ’ το Παρίσι (A Woman of Paris), το οποίο σκηνοθέτησε, χωρίς να παίζει ο ίδιος.
Ο ελληνικός κινηματογράφος θα εκπροσωπηθεί από μία ακόμα συλλογή της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, που θα παρουσιάσει τα βραβευμένα με ΙΡΙΣ ντοκιμαντέρ της τελευταίας δεκαετίας.

Επισυνάπτεται αναλυτικό δελτίο τύπου με το συνολικό προγραμματισμό του Απριλίου.

 Film stills:
https://drive.google.com/drive/folders/1Tz09IKy2I40ZGXSZImlD1ZBViQnbdjv6

 Teaser trailer Cinobo:
https://vimeo.com/397225104

https://www.youtube.com/watch?v=YOQWYCw0H5s

Visit:
https://cinobo.com/

Follow:

https://www.instagram.com/cinobo/

https://www.facebook.com/CinoboGR

https://twitter.com/CinoboGR

https://www.youtube.com/channel/UCmIJXiCjpNh4HgPSUIGeX1Q/featured