Η Κουβανή Rosanna Mailan συναντά το Μίμη Πλέσσα και εντυπωσιάζει!

Γνωρίστε την ταλαντούχα μουσικό από την Καραϊβική, η οποία μάγεψε τον μεγάλο Έλληνα μουσικοσυνθέτη και δημιούργησε τη δική της εκδοχή ενός κομματιού που έγραψε ιστορία.

Η Rosanna Mailan είναι μία Κουβανή στον Πειραιά. Έφυγε από την πατρίδα της όταν ήταν 16 χρονών για να βρει τον ζωγράφο και μουσικό πατέρα της, ο οποίος είχε έρθει στην Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή. Το πρώτο τραγούδι που έμελλε να μάθει να τραγουδάει στα ελληνικά, ήταν το «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», όταν τυχαία έπεσε στα χέρια της ένα CD του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Το καλοκαίρι του 2019, ο φίλος της Παύλος Χριστοδούλου, την οδήγησε στην οικία του ειδώλου της. Εκείνη ερμήνευσε το αγαπημένο της τραγούδι, ενώ ο ίδιος ο Μίμης Πλέσσας έπαιζε τα ακόρντα στο πιάνο. Καρπός αυτής της συνάντησης, ήταν η δημιουργία της ισπανικής έκδοσης του κομματιού «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», με ισπανικό τίτλο «A Ti Dedicaré Toda Mi Vida».

Η Rosanna επιμελήθηκε των στίχων, τους οποίους πλαισιώνουν γοργά κρουστά, ο μελωδικός ήχος της ακουστικής κιθάρας και το μπαντονεόν, στοιχείο της σύγχρονης Λατινοαμερικάνικης μουσικής. Ο Roman Gomez έχει αναλάβει την ενορχήστρωση συνεργαζόμενος με μουσικούς από την Αργεντινή και την Κούβα, με τρόπο τέτοιο ώστε να επικρατεί το latin πνεύμα.

Rosanna Mailan – A Ti Dedicaré Toda Mi Vida (Αν είναι η αγάπη αμαρτία)

YouTube player

Ένα project μέσω του οποίου δύο μουσικοί κόσμοι συναντιούνται και αλληλοσυμπληρώνονται, καθώς το εξωτικό στοιχείο αποκτά άρωμα Ελλάδας. Η Rosanna Mailan έχει το ταλέντο να συνδυάζει τόσο ντελικάτα δύο παράλληλους κόσμους. Τελικά, ίσως ο τίτλος του τραγουδιού, που μεταφράζεται ως «Σε σένα αφιερώνω τη ζωή μου» να μην αφορά άνθρωπο, αλλά το ίδιο το τραγούδι.

Κυκλοφορεί από τη MINOS – EMI

Ακολουθήστε Rosanna Mailan στα Social Media

Official Facebook Page:
https://www.facebook.com/rosanna.mailan/

Official Instagram Page
https://www.instagram.com/rosanna_mailan.official/

Official Youtube Channel

https://www.youtube.com/c/RosannaMailanOfficial