Ο Youtuber, τεχνίτης και μουσικός Fynn Kliemann είναι ο νέος ιδιοκτήτης ενός μίνι-σπιτιού στην ιστορική παλιά πόλη της Βρέμης.

Aγόρασει εκεί το «αποδεδειγμένα μικρότερο σπίτι στη Γερμανία», όπως ανακοίνωσε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Instagram.

“Είναι πολύ δροσερό,” είπε ο τριανταδυάχρονος. “Αυτό είναι 7 τετραγωνικά μέτρα και 4 τετραγωνικά μέτρα – που πρόκειται για πραγματική μηχανική, γιατί ένα κρεβάτι όλο κι όλο χωράει.”

Το σπίτι είχε προσφερθεί στα τέλη του 2020 μέσω της χρηματιστηριακής εταιρείας kensington για τιμή 77.777 ευρώ.

“Αλλά ποτέ δεν περιμέναμε τόση πέραση”, δήλωσε ο κτηματομεσίτης Τομπάιας Λάχμαν στο Γερμανικό Πρακτορείο Τύπου την Τρίτη. Η προσφορά έχει εξαπλωθεί ακόμη και όσον αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα.

Ο σχεδιαστής ιστοσελίδων Kliemann από την Κάτω Σαξονία έγινε γνωστός στο Youtube ως “Heimwerkerking”.

Πριν από μερικά χρόνια δημιούργησε ένα κέντρο δημιουργικών (“Kliemannsland”) σε ένα παλιό αγρόκτημα στο Έλσντορφ βόρεια της Βρέμης. Τι θέλει να κάνει με τη νέα ιδιοκτησία του στην καρδιά της Βρέμης δεν είναι ακόμα γνωστό.

«Θα σας πω λίγο περισσότερα γι’αυτό», είπε στο βίντεο μήνυμά του στο Instagram.

Το σπίτι έχει τη δική του ιστορία, έχει χρησιμοποιηθεί ως κοτέτσι, ήταν κάποτε μια δεξαμενή νερού και, τέλος, ένα γραφείο. Το κτίριο βρίσκεται “Πίσω από το Balge” στην ιστορική περιοχή της Βρέμης schnoor (Κάτω Γερμανικά για string), όπου μικρά πολύχρωμα σπίτια παρατάσσονται σε στενά δρομάκια. Η περιοχή θεωρείται τουριστικό αξιοθέατο και προσελκύει πολλούς τουρίστες.

Πέρυσι ο Κliemann αγόρασε μια πρώην ιδιοκτησία της DDR στο Koldenhof, στο Feldberg Seenlandschaft στο Mecklenburg-Vorpommern.

“Αυτό είναι ένα τεράστιο έργο”, λέει ο Kliemann. “Υπάρχουν πολλά να κάνουμε παντού”.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Youtuber (με 561.000 συνδρομητές) συνενώνει μια ομάδα βιοτεχνών, ηλεκτρολόγους, εγκαταστάτες θέρμανσης, ξυλουργούς, κλπ., “μου λείπουν ακόμα όλα! Το σύνθημα: “Καλή διάθεση, δοκιμάστε τα πράγματα, οικοδομήστε με βιώσιμο τρόπο, και πάνω απ ‘όλα: διασκεδάστε.”

Μετάφραση από το άρθρο : https://m.faz.net/aktuell/gesellschaft/menschen/youtuber-fynn-kliemann-kauft-kleinstes-haus-deutschlands-in-bremen-17143269.amp.html